Dadelkugler med alger

Vær opmærksom på, at du ikke bør overskride det daglige indtag på max 1 teske (3 gram) alge pulver pr person om dagen, når du laver Dadelkugler. 

Dadelkugler med alger

Dadelkugler til 2 personer

  • 1 spsk. Aliga Aqtive Dansk Chlorella pulver
  • 200 g. dadler uden sten
  • 1 dl. vand
  • 2,5 dl. havregryn
  • 2 spsk. kakao
  • 1 spsk. romessens
  • 100 g. kokosmel til drys

 
FREMGANGSMÅDE

1. Blend Chlorella, dadler, vand, havregryn, kakao og romessens i en blender eller foodprocessor.

2. Når massen har en ensartet konsistens stilles den til køl i køleskabet i minimum 2 timer.

3. Herefter rulles dejen til små kugler. 

4. Rul kuglerne i kokosmel.

5. Nyd en lækker, sund snack.

Tip: Bland lidt ekstra Chlorella pulver i kokosmel for et grønnere udtryk. 

En portion dadelkugler med Dansk Chlorella pulver er den perfekte sunde snack til at komme den søde tand til livs. Hele familiens favorit! 

Mange oplever om eftermiddagen, at når trætheden begynder at melde sig, så kommer lækkersulten snigende. Her kan en dadelkugle med chlorella eller to gøre det ud for en lille, lækker snack. 

Heldigvis er dadelkuglerne sammensat af ene sunde ingredienser, og du kan derfor nyde dem med god samvittighed.

Når du bruger Chlorella pulver i din madlavning, er det vigtigt at huske på, at du ikke bør overskride den anbefalede daglige mængde på 1 tsk. pr. person.

Når opskriften er til 2 personer, er det blandt andet fordi, den indeholder den mængde Chlorella, som to personer maks. må indtage pr. dag.

Brug Chlorella med omhu

Chlorella er ikke giftigt eller skadeligt i større mængder. Det drejer sig blot om, at klorofylen i algen har en meget kraftig udrensende effekt. Dette kan i for store mængder give kortvarigt maveonde.

Hvis du går og leger med tanken om at tilføje alger som en fast del af din daglige kost, skal du være opmærksom på, at alger aldrig kan træde i stedet for en generelt sund og varieret kost.

De skal fungere som netop kosttilskud – altså tilskud til din kost. Algerne kan tilføre kroppen naturlige og sunde vitaminer og mineraler, som kan være vanskelige at indtage gennem kosten. Særligt hvis du lever efter en vegetarisk eller vegansk diæt.

Vores algepulver produkter kan bidrage til at tilføje algerne til din kost på en lidt sjovere måde. Eksempelvis gennem lækre dadelkugler. 

Find flere Opskrifter

Tilføj alger til din daglige kost.