Grøn pesto med chlorella alge

Vær opmærksom på, at du ikke bør overskride det daglige indtag på max 1 teske (3 gram) alge pulver pr person om dagen, når du laver din pesto. 

Grøn pesto med chlorella

Pesto til 2 personer

Ingredienser:

  • 1 tsk. Aliga Aqtive Dansk Chlorella
  • 3 håndfulde frisk basilikum, skyllet
  • 0,50 fed hvidløg
  • 40 g. parmesan
  • 30 g. pinjekerner
  • 3 spsk. olivenolie
  • flagesalt
  • sort peber
 
FREMGANGSMÅDE 

1. Rist pinjekerner på en pande, under omrøring til de får lidt farve.

2. Alle ingredienserne hakkes fint på et skærebræt eller endnu nemmere kommes i en foodprocessor.

3. Smag til med salt og vurder om det evt. skal have en smule mere olivenolie.

Tip:

Giv evt. hvidløg et hurtigt opkog i en gryde med vand. Det tager toppen af skarpheden, så den mere milde hvidløgsmag træder frem.

Når det kommer til mad er al tilbehøret rundt omkring hovedretten, mindst lige så vigtig som selve hovedretten, ihvertfald hvis du spørger de fleste kokke og madelskere. Og vi er helt enige. 

Derfor har vi her et bud på et fantastisk tilbehør til din mad, i denne grønne pesto. Pestoen er en helt almindelig opskrift på en lækker pesto, med det lille tvist at vi har tilføjet Dansk Chlorella pulver, for at give den et ekstra boost planter med vitaminer og mineraler. 

Tilføj den til brød, kød, kogte kartofler og meget mere. Mums den er lækker!

Svaret er et rungende JA! Faktisk er alger pakkede med sunde vitaminer og mineraler, som vores kroppe har super godt af. Derudover er de også enormt bæredygtige, da algeproduktion ikke belaster klimaet på samme måde som anden plantebrug gør.

I flere og flere lande anerkendes alger som en nyttig energikilde. Danmark har længe været bagefter, men heldigvis er de små vandplanter også ved at vinde indpas på det danske marked.

Nogle kan have svært ved at gennemskue, hvordan de skal indarbejde alger i deres hverdagskost. Derfor viser vi her, hvordan det for eksempel kan indtages gennem en lækker pesto.

Aliga Aqtives Dansk Chlorella pulver, som benyttes i denne opskrift på pesto er produceret i Hjørring i Nordjylland. Den er altså 100% dansk produceret, og det er vi meget stolte af.

Vores Chlorella produceres af Aliga Microalgae. Du kan læse mere om produktionen på deres hjemmeside. 

At vi er Dansk Produceret betyder for dig som kunde, at du kan være sikker på, at vores produkter lever op til danske kvaliteter. Vi ønsker at levere et kvalitetsprodukt til vores kunder, som de ikke kan finde andre steder.

Find flere Opskrifter

Tilføj alger til din daglige kost.